Освен в театъра, той има роли и в много български филми

На 81 години почина големият български актьор Васил Попов. Освен в театъра, той  има роли и в много български филми, сред които "Краят на една ваканция" (1965), "Демонът на империята" (1971), "Момчето си отива" (1972), "Буна" (1975), "Опасен чар" (1984). 

 

Васил Попов е сред участниците в популярната постановка "Криворазбраната цивилизация" (1974) по класическата пиеса на Добри Войников. Той е една от емблемите на Сатиричния театър през златните години на трупата. 

 

Партнирал си е със Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев и Георги Парцалев, а в съзнанието на поколения зрители ще остане като тандем с вече покойния Хиндо Касимов.

 

По-рано днес на 87-годишна възраст почина известната българска актриса Мария Русалиева. Почти 40 години тя игра на сцената на театър „Българска армия”. Сред незабравимите ѝ роли в театъра и киното са тези от "Утро над родината", "Рицар без броня", "Любимец 13", "Вишнева градина", "Ла дона е мобиле", "Димитровградци".
 

Освен в стотици пиеси на сцената на театъра, тя се снима и в редица български филми, сред които "Рицар без броня" (1966), "Семейство Калинкови" (1966), "Любимец 13" и "La Donna E Mobile" (1993).