За това алармираха пътуващи по пътя за Петрич

 

Чисто нов асфалт на един от временните изходи от магистрала „Струма” се напука. За това алармираха пътуващи по пътя за Петрич, където само преди дни беше пуснато предсрочно движението  по последната магистрална отсечка.

 

Авторът на снимка, разпространена в интернет, на която се вижда набразден асфалт, твърди, че това е част от новата магистрала. Екип на Новините на Нова тръгна по следите на снимката. Оказа се, че тя е направена на новата отбивка за Петрич, непосредствено до магистралата, а там вече машини заличаваха проблема.

 

Проблемният участък е дълъг няколко метра и по него ясно се виждат пукнатини. От Агенция пътна инфраструктура обаче са категорични, че това не е част от магистрала „Струма” и трасето все още не е довършено.

 

Въпреки че то е периферно за пусната само преди дни магистрала, трафикът оттам е голям. Шофьорите не са изненадани от гледката. Според работещите в участъка обаче проблемът ще бъде отстранен още тази вечер.

 

От АПИ припомнят, че работата по магистрала „Струма”, както и по прилежащите й пътни връзки продължава. По договор ремонтите трябва да приключат на 11 септември.

 

Категорично не отговаря на истината изнесената информация в медиите за свличане на отсечка на магистрала „Струма” край Сандански, заявиха междувременно от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Публикуваните снимки не са от директното трасе на автомагистралата, по което на 31 юли, за да се улесни трафикът в района на Петрич, беше пуснато движението при продължаващи строителни дейности на обекта. 

 

„В момента продължава работата по изграждането на пътните връзки „Петрич – Кулата“ и „Кулата – Петрич“ при пресичането на пътя Петрич – Златарево с Лот 4 на АМ „Струма“. По договор работата по връзките и на Лот 4 трябва да завърши до 11 септември”, обясняват от регионалното министерство.

 

Репортер: Екатерина Николова 

 

Видео: БГНЕС