През тази седмица присъдата на бившия граничен полицаи Костадин Стоянов беше намалена

 

Бившият граничен полицай Костадин Стоянов твърдеше, че е изпил половин бутилка вино вечерта, преди на следващата сутрин да се качи в колата си и да причини смъртта на невръстната Красимира в созополското село Крушевец.  

Още по темата

 

Стоянов твърдеше и че автомобилът не му се подчинил, че воланът станал твърд. След това стана ясно, че в кръвта му има и следи от канабис. Семейството на Красимира искаше той да получи 15 години затвор.  На първа инстанция Стоянов беше осъден на 11 години затвор, които бяха намалени тази седмица от Апелативния съд в Бургас на 7 години затвор.

 

„Не съм съгласен с постановената присъда от Апелативния съд, не съм съгласен и с режима на изтърпяване на наказанието, той не трябва да е в общежитие от отворен тип, задължително режимът трябва да е строг и трябва да е в затвора”, заяви Красимир Кънев, бащата на Красимира.

 

Семейството на детето ще обжалва пред Върховния касационен съд присъдата на Стоянов. „Присъдата е несправедлива и затова апелирам към съда, ако може, той да получи максималното наказание”, каза още Кънев.

 

Репортер: Цеца Алексова