В един от случаите е открита „помпа” към касовия апарат

Десетки актове на стойност от 200 до 500 лева са съставени на таксиметрови шофьори, работещи по Черноморието. Повече от месец държавните инспектори проверяваха таксиметрови шофьори по трасетата от Летище Варна до курортните комплекси “Златни пясъци” и “Св. св. Константин и Елена”.  

Още по темата

 

Част от проверките са извършени от “таен клиент” чрез наемане на таксиметрови автомобили от летището във Варна до курортните комплекси. След тяхното приключване при двама души са  установени нарушения на Закона за измерванията.

 

В един от случаите е открита „помпа” към касовия апарат. При друг шофьор е открит  апарат, който дава грешка от плюс 19%.  И двамата ще отговарят пред закона за грубите нарушения, които са допуснали. Инспекторите са категорични, че измамниците в този бранш ще  получат максимални  санкции.

 

Инспекторите по южното Черноморие в курорта „Свети Влас” са се натъкнали и на таксиметров автомобил без табелка „такси”, който превозвал пътници с изключен касов апарат. „Тайните клиенти” заявили, че превозната цена била договорена устно, а наближавайки „Свети Влас”, 60-годишният шофьор забелязал служебния автомобил на ДАИ и вместо да спре, тръгнал да обикаля града.