Милиардерът води в републиканската надпревара за номинация за вота

 

Американският строителен магнат Доналд Тръмп ще депортира всички имигранти, които нямат документи. Това стана ясно, след като претендентът за номинацията на републиканците за кандидат-президент разкри част от плановете си, ако застане начело на Белия дом. 

Още по темата


Радикалните си намерения Доналд Тръмп разкри в интервю за телевизия NBC. Според него всички нелегални мексикански имигранти трябва да бъдат изгонени.


"Ще запазим семействата заедно, но те трябва да си отидат”, категоричен е Тръмп.


Той заяви, че ще отмени указите на Барак Обама за имиграцията, включително този, който защитава от депортиране децата на родители, дошли незаконно в САЩ.


Плановете на милиардера включват изграждане на защитна стена по южната граница на САЩ, за която обаче трябва да плати Мексико. Ако властите там откажат, ще бъдат увеличени таксите за техните граждани, които пътуват в САЩ, категоричен е Тръмп.


Другите основни акценти във вътрешнополитическите му планове са увеличаване на работните места и на заплатите и подобряване на сигурността.


Освен с провокативните си изказвания, Доналд Тръмп започна да дразни съпартийците си и с медийните си изяви.


Според последните анкети милиардерът продължава да води сред кандидатите за номинацията на републиканците с 25% одобрение.