Емил Кабаиванов се обяви за жертва на предизборен тормоз

 

Кмет с обвинение. Градоначалникът на Карлово ще отговаря пред закона за  умишлена безстопанственост. Емил Кабаиванов се обяви за жертва на предизборен прокуроро-полицейски тормоз. А прокуратурата заяви, че той се е укривал от правосъдието. 

 

Всъщност Кабаиванов не е единственият кандидат за кмет на Карлово с повдигнато обвинение. Днес стана ясно, че като независим кандидат в битката се включва и генерал Димитър Шивиков, който е с обвинения от месец април за това, че е ползвал военнослужещи за лични цели. 


Политическа поръчка. Така Емил Кабаиванов определи обвиненията на прокуратурата в безстопанственост, ощетила бюджета на община Карлово с близо 23 000 лева. Според събраните доказателства Кабаиванов назначил фиктивно служители, които трябвало да отговарят за канализационния проект на общината. Служителите получавали заплати без нито час реално свършена работа. Днес Кабаиванов беше на разпит в пловдивксото следствие.

 

„Тенденциозността е видна – два месеца преди изборите да бъда привикван и в този случай наблюдаващият прокурор става част от предизборната програма в Карлово, което е недопустимо”, заяви кметът. 

 

От прокуратурата контрираха неговите упреци с факти - разследването се водело от година и половина, в която той отказвал да бъде разпитан, като представял документи, че е много болен.

 

В следствието Кабаиванов дойде заедно с депутата от "Реформаторския блок" Николай Хаджийски, който твърди че негови хора също са разпитвани за трудовите договори, които са сключвали по водния проект на Карлово.
 

Никой обаче не назова гласно с какво кметския стол в малкото градче е толкова апетитен. Единствената партия, която няма кандидат за поста кмет на Карлово, е ДПС. По информация на Нова телевизия местен крупен арендатор издига кандидатурата на Шивиков, която ще е надпартийна.