При атаката няма пострадали

 

Втори взрив стресна жителите на Банкок, след вчерашният кървав атентат. Взривът обаче бил слаб и няма пострадали.

 

Тайландската полиция обяви, че с помощта на кадри от охранителна камера е идентифицирала предполагаем заподозрян за атентата в Банкок. Записите показват млад мъж с жълта фланелка. Той оставя раница до взривения храм и напуска мястото. При нападението в един от туристическите райони по последни данни са загинали 22 души. Над 120 са ранени.

 

Любителски кадри показват момента на експлозията в тайландската столица Банкок. Те са заснети от китайски турист и свидетелства за мащабите на взрива. Засега никоя групировка не е поела отговорност за атентат, но властите в Тайланд не изключват нито една групировка като възможен извършител на бомбения атентат от вчера в столицата Банкок.

 

Според високопоставен тайландски военен, взривът не отговаря на тактиката, използвана от сепаратистките бунтовници в Южен Тайланд. През май миналата година, военните извършиха преврат и поеха властта в Тайланд. Въпреки че са притеснени за сигурността си, повечето туристи не смятат да променят плановете си за почивка.

 

Сред загиналите има и 8 чужденци - туристи от Китай, Филипините, Хонконг, Тайван, Малайзия. Властите смятат, че цел на атентаторите са били чужденци, за да навредят на туризма в страната.