За нарушители на пътя ще дебнат допълнителни полицаи и камери

 

Велико Търново на война срещу незаконните гонки. За нарушители на пътя ще дебнат допълнителни полицаи и камери. Ще бъдат осигурени и мотоциклети за по-бързо придвижване на органите на реда.


Мерките са част от кампания за намаляване на зачестилите случаи на катастрофи в региона.
Кметовете на 36 населени места поискаха от вътрешния министър Румяна Бъчварова да отмени заповедта само служители на Пътна полиция да извършват контрол на пътя. До края на месеца ще бъдат обсъдени и местата, където е необходима подмяната на пътни знаци и табели.


„Много са малко служителите на КАТ-„Пътна полиция” и е много трудно да обхванат всички знаци. Само до уличната мрежа на Самоводене е 54 км. При три автомобила на КАТ-Велико Търново и толкова населени места, е невъзможно. Моето мнение – стационарна камера на центъра на селото”, коментира кметът на с. Самоводене Николай Милаковски.


„Това, което ние ще направим в рисковите часове ще слагаме, където е възможно, наши автомобили, които да могат да санкционират водачите. С Прокуратурата взехме решение и с тяхна помощ да прилагаме там, където е възможно Указа за борба с дребното хулиганство за такива водачи”, обясни директорът на ОД-МВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов.


Повече по темата гледайте във видеото.