Неговото място ще се заеме от настоящия директор на ОД на МВР в Благоевград

 

Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов е подал оставка, съобщиха от МВР.  От четвъртък постът ще се заема от старши комисар Христо Разсолков, настоящ директор на ОД на МВР в Благоевград.  

Още по темата

 

До кадровите промени се стигна след инцидента, при който шофьор прегази мъж на пешеходна пътека в града под тепетата преди седмица. Тогава виновникът – 24-годишният Милан Дивеков, не беше задържан, въпреки че самоличността му е била установена от униформените. Стигна се дори до това главният прокурор Сотир Цацаров да сезира вътрешния министър Румяна Бъчварова за неправомерни действия на полицейски служители от Областната дирекция.

 

Образувано е дисциплинарно производство срещу разследващ полицай от ОДМВР - Пловдив, който има отношение по случая. В хода на направената проверка са разпитани общо 43-ма души. Ще има и цялостна проверка на работата на ОДМВР - Пловдив.

 

Като директор на ОДМВР - Благоевград ще бъде назначен Росен Танушев, настоящият заместник-директор на областната дирекция.