Кола е излязла от платното и се е блъснала в дърво

 

Тежка катастрофа в ранния следобед на главния път Русе – Силистра в района на град Мартен. По първоначална информация, автомобилът с русенска регистрция е бил управляван от 70-годишен шофьор, като освен него в колата са пътували жена му и внучката им.

 

Шофьорът на автомобила казва, че за момент е задрямал и е загубил ориентация за местоположението на автомобила, който бил напуснал лентата за движение и е навлязал в насрещното платно. Опитал се е да го овладее, но поради високата скорост, проливния дъжд и намалената видимост, не е успял и почти без никакъв спирачен път се е блъснал в крайпътен орех.

 

Ударът е бил доста силен и е бил откъм страната на пътничката. На мястото на инцидента са изпратени два екипа на спешна помощ, които са откарали в болницата за преглед 67-годишна жена, пътувала отпред вдясно и 8-годишно момиче, което е пътувало отзад в автомобила.

 

От русенската болница съобщават, че детето е с охлузни рани и ще бъде освободено за домашно лечение. Състоянието на жената се уточнява в момента. Контактна е и е с болки в лявата част на тялото.

 

Движението в района на инцидента се регулира от екипи на полицията.