Актрисата Мариана Йотова изпълнява част от тях

Стихове на Пейо Яворов на български и на норвежки, интерпретирани и като песни, ще звучат на Лятната сцена в Борисовата градина на 29 август от 16.30 часа. В спектакъла "Да бъдеш или да не бъдеш на 36" участват Йоана Буковска, Александър Митрев и Божидар Попчев, съобщават от екипа.

 

Спектакълът, който се игра за пръв път миналата година, е посветен на 100-годишнината от смъртта на Пейо Яворов (1878 - 1914) и 20-годишнината от смъртта на норвежкия поет Улав Хауге (1908 -1994), пише БТА.

 

Актрисата Мариана Йотова изпълнява едни от най-прочутите стихове на Яворов като песни под акомпанимент на китара на композитора Руслан Купенов и Венко Захариев на саксофон и флейта. Йотова пее пет песни с музиката на Купенов - "Желание", "Сонет", "Две хубави очи" и "Нирвана", и една на норвежки по стиховете на "Невинност свята" на Яворов.

 

С гласа на Тригве Ангъс ще бъдат изпълнени и песни по стиховете на Улав Хауге.

 

На сцената, решена в черно-бяло, се изявяват още Марина Попова, Васил Дипчиков и Константина Ханджиева - танцьор и хореограф.

 

Спектакълът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата, Столичната община, посолството на Норвегия. Следващото представление на "Да бъдеш или да не бъдеш на 36" е на 31 август от 18.30 часа на сцената на БЧК в с. Долни Лозен