Сметката засега е неофициална, но до ден правителството ще обяви точната сума

 

50 милиона лева ще ни струват изборите и референдумът. Сметката засега е неофициална, но до ден правителството ще обяви точната сума. 

 

Последните избори струваха по-малко от 40 милиона лева, но сега освен за кметове и общински съветници, ще имаме и референдум. Проблемите около него не спират. Този път зад граница. 

 

Слаб интерес към народното допитване има в някои страни като Турция и Испания, обяви външният министър Даниел Митов. Секции обаче ще бъдат отворени, защото законът го изисква. В някои от тях обаче вероятно няма да отиде да гласува почти никой

 

Проблем се очертава и около секционните избирателни комисии в чужбина, за които няма достатъчен брой хора. Както обикновено ще бъдат командировани хора от България, но така те ще изгубят правото си да гласуват на местния вот. Даниел Митов настоя и за увеличение на възнаграждението на тези хора.

 

"Трябва да намерим формула, по която да командироваме тези хора. Възниква конфликт между конституционното им и тяхното командироване”, заяви външният министър.

 

Вече е ясно и как ще изглежда бюлетината за референдума.