Престъпникът успял да избяга и да се оплаче в полицията

38-годишен мъж от Ловеч държал заключен крадец в гаража си, принуждавайки го да изкупува вината си с нови кражби, но в негова полза, пише вестник „24 часа”.

Още по темата


В сряда обаче наказаният успял да избяга и отишъл в местното полицейско управление, където се жалвал, че е каран да копае кабели и е бит системно.

 

Криминалистите бързо установили самоличността на раздавалия собствена справедливост и го задържали за 24 часа. Била разплетена и историята около пленника - 27-годишен мъж от село Мечка.

 

Той бил спипан да краде в хранителен магазин в същото село. Обектът бил собственост на приятелката на ловчанлията, с която живеели на семейни начала. Вместо да известят полицията, те се споразумели с крадеца да работи за тях.

 

Мъжът му надянал маска на лицето, натоварил го в багажника на колата си и го закарал в гаража си в Ловеч. Всяка сутрин "процедурата" с маската и багажника се повтаряла, а потърпевшият бил изкарван извън града да копае кабели. Вечер заробилият го ги прибирал и продавал, а крадецът връщал в тъмницата му. 

 

След разкритията на злополучния крадец, срещу ловчанлията е образувано досъдебно производство.


Работата по случая продължава.