"Правят се компромиси с правителствения авиоотряд", все пак отбеляза Кръстев

 

Още по темата

„Правителственият самолет не може да бъде върнат, той не е на оперативен лизинг, изплатен е отдавна. Може да се водят разговори с компанията, която е водила технически прегледи. Тя е дала гаранция за предишния ремонт”. Това каза в „Здравей, България” Кристиан Кръстев – бивш министър на транспорта.

 

Той обясни, че този самолет не е купуван от правителството, а от държавното предприятие РВД. След като е изплатен, той е прехвърлен на „Авиоотряд 28”.

 

„Правят се компромиси с правителствения авиоотряд”, подчерта Кръстев.

 

На въпрос дали е необходима нова машина, ексминистърът отвърна: „Ако за всяка техническа неизправност трябваше да купуваме нов самолет, то къде щеше да му излезе краят”.

 

Припомняме, че самолетът на премиера Бойко Борисов се приземи аварийно на Летище Варна в неделя. Правителственият "Фалкон" не успя да кацне в Пловдив, защото трите колесника не са се затворили след излитането на машината. 

 

През февруари самолетът на министър-председателя също кацна принудително. Той кръжа около час и половина над София заради проблем с единия колесник. При излитането на машината към Брюксел той не се затвори и затова се наложи самолетът да кацне аварийно. По-късно транспортният министър съобщи, че швейцарски експерти ще направят проверка на самолета.