Минувачите разнообразиха съботния ден, карайки интересни велосипеди

 

Събитието "На среща с градски велосипед” на столичния булевард „Витоша” грабна минувачите, които разнообразиха съботния ден, карайки интересни велосипеди, пише БГНЕС.

 

"Идеята е първо хората да видят как изглеждат велосипедите. Нарочно сме направили събитието на открито, като така даваме шанс на хората да покарат колелата и да ги усетят, защото за да имате идея за едно колело, трябва да го усетите”, сподели Емил Иванов. 

 

Според него именно така се виждат разликите с планинските колелета. Предимство на градските е, че ги карате с изправена стойка, с по-малко натоварване и по-леко въртене. Гумите им са по-тънки и гладки и имат по-малко съпротивление, което прави карането по-леко.

 

"Смисълът на срещата е градските велосипеди, които на Запад са широко използвани в ежедневието да станат по-популярни и използвани в България, и в частност в София. Велосипедът ни може да показва личността ни, стига човекът, който си го купи да реши да акцентира на нещо от същността си”, посочи Иванов.

 

"Въпросът е, че инфраструктурата не е на нужното ниво и хората са ограничени от това. Докато не бъде направена инфраструктура, включваща велоалеи, които да гарантират спокойно колоездене до работата и обратно, ще бъде спънка”, убеден е той.

 

Ако имате желание да покарате колело, имате тази възможност до 22.00 часа днес и утре от 12.00 до 22.00 часа.