Той измина повече от 5 километра в необичайния си плавателен съд

Американецът Тод Сандстръм постави световен рекорд на река Таунтън, като измина най-дълго разстояние с лодка, издълбана в неговата 370-килограмова тиква, съобщава вестник "Таунтън дейли", цитиран от БТА. 

 

Той бе придружен от своя приятел Джош Пийч, който гребеше в своята 317-килограмова тиква. Постижението на рекордьора е още по-стойностно, след като той влезе в своя необичаен плавателен съд с патерици. Седмица преди постижението си Сандстръм си навехна лошо глезена и бе принуден да се придвижва с помощни средства.

 

Книгата на рекордите на Гинес е поставила праг от 4,8 километра за първия човек, решил да постигне рекорд с плаване с тиква, превърната в лодка. 42-годишният приключенец първоначално се беше прицелил в плаване от 22 километра по течението на река Таунтън. Но силните болки в глезена и крампи и в двата крака го принудиха с малко да надвиши изискванията за рекорд, като премина на необичайния си плавателен съд, заедно с приятеля си разстояние от 5.6 километра. Рекордът му беше зачетен.