70 са участниците в турнира, който е предпоследният шанс за класиране на Европейското

 

В спортна зала "Люлин" ("Левски Сиконко") започна първото за полусезона и първо за новото ръководство на Българската федерация по олимпийско таекуондо държавно първенство за юноши и девойки, информира БГНЕС.

 

70 са участниците в надпреварата, която се явява и предпоследният шанс на състезателите за класиране на предстоящото Европейско първенство в Латвия през месец октомври. Първенството се провежда съгласно Състезателния правилник на Световната федерация по Таекуондо – WTF, по системата с пряка елиминация.

 

На последното отчетно-изборно събрание на Федерацията по таекуондо WTF, проведено на 15 юли тази година, официално за неин председател беше избран д-р Росен Димитров Михайлов. Той получи подкрепата на 16 от присъстващите. Вторият кандидат за поста – депутатът Слави Бинев, получи 15 гласа.

 

Републиканското първенство се явява и първото официално състезание под новото ръководство на федерацията, сред чиито цели са подобряване на маркетинговите и комуникационни връзки между трениращи, фенове, медии и бизнес представители и развитието на олимпийското таекуондо като масов спорт, който изгражда не само спортните, но и моралните ценности и качества на състезателите.