Тя демонстрира много добра форма

Осем години и половина след като прекрати кариерата си в биатлона, Екатерина Дафовска показа, че все още е в много добра форма, особено в стрелбата.

 

Чепеларката, която донесе единствената олимпийска титла за България от зимни игри, демонстрира класата си в състезание в летния вариант на този спорт с участието на едни от най-големите имена в него, пише вестник „24 часа“, цитиран от Gong.bg.

 

Президентът на родната федерация получи специална покана за участие на провелия се на олимпийския център “Раубичи” край столицата на Беларус Минск фестивал “Състезание на легендите - звезди на биатлона за мир”. Той беше организиран от местната централа и една от сегашните водещи биатлонистки в световен мащаб Дария Домрачова.

 

В суперспринта при дамите Дафовска завърши седма, като не направи нито една грешка при 4-те си появявания на огневия рубеж. Победителка стана французойката Флоран Баверел-Робер. Втора се нареди норвежката Лив-Грете Поаре, а зад нея остана германката Симон Хаусвалд. Освен Дафовска само Олена Зубрилова (Блрс) не допусна грешка в стрелбата.

 

Българката се представи много добре в този компонент и в смесената щафета. В двойка с един от легендарните германци, пристигнали в Беларус - Рико Грос, Дафовска завърши на трето място. Българо-немското дуо използва само пет допълнителни патрона и не въртя наказателни обиколки.

 

Партньорът на Дафовска в момента е треньор на мъжкия национален отбор на Русия.

 

Първото място отново бе за Баверел-Робер в комбинация с германеца Свен Фишер. Пред Дафовска-Грос финишираха Елена Екхолм (Шв) и Михаел Грайс (Гер). В мъжкия спринт №1 стана Фроде Андерсен (Нор).