В обвиненията той видя реваншизъм срещу себе си, но не уточни от кого

 

Оправдаха Цветан Цветанов. Съдът отмени ефективната присъда на бившия вътрешен министър, който беше обвинен, че е осигурил чадър на престъпници, отказвайки разрешение за подслушване. 

 

До този момент Цветан Цветанов беше признат за виновен на две инстанции и осъден на четири години затвор за това, че отказал да се използват специални разузнавателни средства за подслушване на бившия антимафиот номер едно във Велико Търново Орлин Тодоров. Делото обаче беше върнато с мотива, че има предубеденост на тримата съдии

 

Шест пъти "не" - тази резолюция на вече бившия МВР шеф под искане за подслушване от 2010 година изправи Цветанов пред Темида. Последва ефективна присъда от четири години затвор. До днес, когато апелативните съдии заключиха, че до този момент не е бил осигурен справедлив процес. Така последва обрат с оправдателна присъда.

 

За да се установи дали Цветанов е действал в рамките на закона, на разпит бяха привикани първо бившият главен секретар на МВР в мандата на Цветанов Калин Георгиев, а днес и бившият шеф на антимафиотите Станимир Флоров. 

 

В обвиненията Цветанов видя реваншизъм срещу себе си, но не уточни от кого. Германският му адвокат пък обвини прокуратурата, че пет години не е предприела никакви действия въпреки фактите, които била събрала.

 

От прокуратурата не коментираха решението на съда пред медиите. То може да се обжалва в 15-дневен срок и отново Върховният касационен ще трябва да реши дали окончателно да обяви Цветан Цветанов за невинен.