Какви са версиите за задържането на Васил Налбантов и Димчо Темелков?

 

Покровителстване на контрабандни канали за цигари, прикриване на престъпления, опит за освобождаване на затворници срещу пари като дарение - това са част от версиите за ареста на началниците на районните управления в Асеновград и Първомай, които се спрягат в полицейските среди.

 

Официално Васил Налбантов и Димчо Темелков са арестувани за длъжностни престъпления и евентуален корупционен мотив. Срещу тях са образувани две различни досъдебни производства. 

 

Началникът на полицейското управление в Асеновград - Димчо Темелков е бил наблюдаван от близо година. Според информацията, става дума за опит за освобождаване на криминално проявен, като от неговите близки е поискана крупна сума като дарение.

 

Налбантов е бил разследван по подозрение, че е покровителствал канал за нерегламентиран износ на тютюн, осъществяван от местна фирма в Първомай. 

 

Има и версия, че телефонната измама за половин милион лева е свързана с един от тях двамата. 

 

При разпита част от полицаите са изпитали силно притеснение и са колабирали, което е наложило пристигането на две линейки.  

 

Късно снощи са били арестувани още четирима полицаи от Асеновград и Първомай, за които се смята, че са съпричастни към престъпната дейност на своите началници. 

 

От прокуратурата официално съобщиха, че по случаите се водят две отделни разследвания: за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието. Подозренията са за корупция.

 

По непотвърдена информация до арестите на полицейските началници се е стигнало след серия от сигнали срещу тях.

 

Репортер: Благой Бекриев