Споделете с нас какво мислите – очакваме ви в страницата на Новините

Оправдателната присъда, която получи бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, се превърна в най-коментираната тема в страницата на Новините на Нова във Facebook през изминалата седмица. 

 

Софийският апелативен съд оправда Цветан Цветанов по делото за подслушването. 
Обвиненията срещу него бяха, че не е дал разрешение за прилагане на специални разузнавателни средства, с които да бъде подслушван бившият шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Цветанов поставил шест пъти „не" под разрешени от съдия СРС. Според обвинението той сложил чадър над него заради близостта на Тодоров със Станимир Флоров. 

 

Оправдателната присъда предизвика редица коментари.

 

„То гарга на гарга око вади ли?”, пише във Facebook Теодор Недев. 

 

„Трябва да съди съдиите, които го осъдиха”, смята Георги Данаилов. 

 

Редица коментари в социалната мрежа предизвика и новината, че Facebook слага бутон за неодобрение. Много често хората публикуват тъжни неща. В такава ситуация другите се чувстват неловко да натиснат бутона "Харесвам". 

 

„Защо да няма, сега няма да има 10 коментатори под негативна новина или пост, които да ти обясняват, че не е нормално да се хареса това. И други десет, които обясняват, че да натиснеш лайк,означава че е прочетено”, коментира Любослава Нинова. 

 

Други потребители заявяват, че е било крайно време за създаването на този бутон. 

 

Николай Радулов: Ако не затворим границата, ще имаме проблеми” е третата тема, предизвикала най-много коментари във Facebook.

 

„В момента трябва да се вземе решение какво да се случи на българската граница. Ако не се спази закона, ще продължи да се застрашава националната ни сигурност. Тези вълни от мигранти се движат и напрежението пробива, където има дупка. Ще имаме страхотни проблеми в близко бъдеще”, предупреди в предаването „Здравей, България” проф. Николай Радулов, експерт по сигурността.

 

„Страните затова имат граници, за да има контрол и сигурност на страните. Всеки глупак би го разбрал, че границите са точно затова, за да се затворят и да се мисли за сигурността на една страна. България отдавна трябваше да си затвори границите и да не допуска никакви чужденци в страната. Сега ако не вземат правилното решение, българското правителство и да затворят границите много ясно, че има опасност за България, защото влизат всякакви хора и между тях има и престъпници, който застрашават спокойствието и сигурността на България. По-добре да ги връщаме обратно, от където са дошли и да търсим други начини да им помагаме , а не да ги пускаме в България , все едно, че е влязъл в моя дом без моето разрешение. Българското правителство да мисли за други по хуманни решения, ако иска да е съпричастна към тези хора и да им помага, например да прати войски с другите европейски страни и на място да решат проблемите в Сирия”, коментира Петко Пеев. 

 

Следващата в класацията е невероятната и затрогваща история за Жужана Сергиенкова – единствената българка, оцеляла в концлагера „Аушвиц”. Тя бе разказана от репортера Марина Цекова, която пропътува разстоянието от България до Германия заедно със Жужана, за да заснеме тази вълнуваща човешка драма. 


„Наистина хубав и стойностен материал! Поздравления!Беше ми много интересно, правете повепе такива филми!”, коментира Saiman Ja Ani. 

 

Петата в класацията е новината „Търсят 50 млн. лева за коледни надбавки за пенсионерите”. Има шанс пенсионерите да получат коледни бонуси и тази зима. Такива са надеждите на социалния министър Ивайло Калфин. 


Към момента идеята за коледни надбавки за пенсионерите среща разбиране от страна на правителството. Обещание за нови 50 млн. лева за бонуси все още няма.


Като цяло искането е коледните и великденските надбавки да станат ежегодни. Всичко обаче още е под въпрос - включително за тази Коледа.

 

Споделете какво мислите по всички актуални теми от седмицата – очакваме коментарите ви във Facebook страницата на Новините на Нова.