Димитър Кънчев е вече в затвора

 

На 2 март 1997 г. в апартамента им в квартал “Гео Милев” в София са убити мъж, жена и 4-годишния им син. За тройното убийство е обвинен 18-годишния по онова време Димитър Кънчев.

 

Тогава той прави самопризнания и описва детайлно как е застрелял родителите си и е прерязал гърлото на братчето си. По-късно променя драстично показанията си и до днес живее, убеждавайки всички, че всъщност той не е убиец. След 16 години съдебни дела и пет оправдателни присъди, днес Димитър Кънчев е вече в затвора. Тази събота, 19 септември в “Ничия земя” Даниела Тренчева ни среща с известния като “Тройния убиец от Гео Милев”.

 

“Ще видите за първи път части от неизлъчвани до момента видеозаписи от самопризнанията на Димитър, направени от следователи. Ще чуете и новите му версии… Дали след самопризнания за зверства се отключва механизмът за самосъхранение или той е бил двигател през цялото време, та дори до днес – могат да кажат психолозите. Когато обаче деца разказват как са убили - с думите на възрастни - е трудно да не им повярваш! Следователите и до днес остават категорични, че човекът, който ви показваме, е жесток, брутален и безкрупулен убиец. За да оцелее в затвора - това му е полезно. Това е другата роля. Заключен в килията на собствената си съвест той едва ли ще издържи, освен ако в него наистина не живеят двама - онзи със самопризнанията от 97-ма и този сега. А вторият побеждава заради натрупаните мускули във фитнеса на затвора. И така до следващото дело, в другия спектакъл…”

 

Гледайте “Ничия земя” тази събота,  19 септември от 18:00 часа по Нова телевизия!