В този законопроект изобилстват клишета за политическа воля, заяви лидерът на ПГ на БСП

 

"Ние от „БСП - Лява България” няма да подкрепим днешния законопроект за промяна в Конституцията", заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на парламентарната група Михаил Миков, цитиран от БГНЕС.

 

По време на обсъждането в пленарната зала Миков зададе редица въпроси: "След като онзи законопроект беше погребан, кое дава повод на вносителите да го предлагат отново и да смятат, че той е жизнеспособен? Може би събраните подписи, може би пазарлъкът за гласовете, чрез който ще очертае ясно кой е в опозиция и кой е в управляващото мнозинство, което иска да постигне някакъв предизборен знак".

 

"Ние от „БСП - Лява България” няма да участваме в това мнозинство. Защото смятаме, че не трябва да се приемат промените в Конституция, в които клишетата за политическа воля изобилстват и на които избирателите не вярват. Чува се тези дни, че това несигурно мнозинство, събрано без идейна основа, събрано на политическия пазар за отъркване във властта, чака Венецианската комисия. Ако тя каже, че промените не съответстват на правилата, тогава арменския поп ли ще питате?", попита Миков. 

 

Видео: БГНЕС