8 милиона лева за лечението на деца - толкова е отпуснала държавата от началото на годината

 

8 милиона лева за лечението на деца - толкова е отпуснала държавата от началото на годината. От Фонда за лечение на деца са одобрили средства за над 900 болни българчета от началото на годината. От началото на годината във фонда са постъпили над 1000 заявления за подпомагане на лечението на деца в България и чужбина. От тях около 17% не са одобрени. 

 

Решението дали ще се отпусне финансиране, или не отнема около месец. При спешни случаи може да отнеме и само няколко дни. Някои семейства обаче не вярват в системата, но разчитат на хората. Сред тях е това на 6-годишно момче с рядка форма на тумор на гръбначния стълб

 

До скоро Павел бил здраво и весело дете, а най-голямата му страст е математиката. Изведнъж обаче детето се обездвижва и се влошава с всеки час. Помага му любимата енциклопедия.

 

За да има време да разкрие тайните за света обаче Павел спешно трябва да се лекува. Най-голяма надежда на родителите дава израелска клиника, но са нужни 100 000 долара. Вече са в ход няколко благотворителни кампании в помощ на детето.

 

За всички, които искат и могат да помогнат със средства:

 

Мирослав Петров Гуцало/Miroslav Petrov Gutsalo
Сметка в лева: BG61UBBS80022038685020
Сметка в евро: BG52UBBS80021434746110
Банка ОББ / United Bulgarian Bank
BIC: UBBSBGSF
Рaypal: albena_gv@yahoo.com 
Телефон за връзка: 0889 525595 - Мирослав Гуцало

 

Репортери: Златина Зехирова, Искра Урумова

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес