Свилен Кирчев беше осъден на 5 години затвор

 

Пет години затвор за учител, блудствал с малолетни ученички от варненското село Царевци. Според прокуратурата, присъдата е малка. 

Още по темата

 

Скандалът гръмна в началото на миналата година. Майка подава жалба срещу учителя на дъщерите си Свилен Кирчев. Когато психолози и разследващи започват да работят по случая става ясно, че децата подложени на сексуален тормоз са близо 10.

 

Обвиненият учител се определя като жертва на заговор. В сложната схема са замесени съпругата му, която е директор на училището в селото, кметовете на селото и на общината. Всичко било за отмъщение.

 

„Бяха изчезнали едни пари, обществени пари и аз разкрих, че те са в основата на цялата тази работа. Едното момиченце върна парите, близначките не успяха тъй като ги бяха похарчили“, твърди Свилен Кирчев. 

 

В селото обаче петгодишната присъда на учителя е най-коментирана тема.  „Несправедлива е присъдата”, твърди кметът на селото Царевци. Кирчев ще обжалва наказанието на втора инстанция, прокуратурата също смята да внесе протест. За родителите на децата остава надеждата за по-строга присъда.

 

Репортер: Нивелина Няголова