Близо 80 души от цялата страна са подали заявка за участие

 

Командоси се събират в памет на загиналия в Лясковец Емил Шарков, който загина при стрелба в дома на 54-годишния Петко Петков.


На полигона край Габрово днес ще се проведе състезанието между цивилни и командоси. Близо 80 души от цялата страна са подали заявка за участие.


Съпругата на Емил Шарков - Милена Шаркова, активно се включва в кампанията за подпомагане на командосите.


„Преди три-четири седмици разбрах от организаторите за това състезание и те успяха да ме спечелят за каузата. Помагах с огласяването на турнира и достигането на информацията за нео до по-голяма аудитория. Чест им прави на организаторите, че правят турнир за загинали военни, а тази година и за моя съпруг”, коментира Милена Шаркова.


„Чувствата ми са смесени. Не мога да кажа дали е гордост, или горчивина от всичко, което ми се случи", каза тя.


„Стартираме около 10 часа. Отборът ще стреля от четири различни дистанции и когато приключат стрелбата, отиват в тактическото селище, където се заемат с различни методи за оказване на първа помощ при ранени. Цивилните работят наравно със служителите. Извън структурите на МО и МВР има много хора, които се занимават с такъв тип тренировки”, коментира Станков, един от организаторите на турнира.


Делото по случая стрелеца от Лясковец продължава на 29 септември. Тогава ще бъдат разпитвани и деца, които учат в училището, което се намира в непосредствена близост до къщата на Петко Петков.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Юлияна Цанева