Досегашната забрана отпада с промени в закона

 

Българите вече ще могат сами да пълнят бутилките си с газ за битови нужди на бензиностанциите. Досегашната забрана отпада с промени в закона, които бяха приети от депутатите в бюджетната комисия. Това изправи едни срещу други бизнесът и властта.

 

"Продавачът ви пълни газта, колкото може да събере бутилката, вие я носите вкъщи, слагате я до печката и тя се нагрява от слънцето, атмосферните условия или печката. Газта се разширява и стават ужасни трагедии”, обясни Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация. 

 

Трагедии, които имат човешко лице. Найден изпада в будна кома след взрив на газова бутилка в китайския ресторант, в който работи. Инцидентът става в центъра на София, а заведението е напълно изпепелено. Една от версиите за взрива бе препълнена газова бутилка. Виновни и наказани няма. 

 

Близките на Найден не вярват, че ще има справедливост. Вярват обаче в дъщеричката му Ана-Мария. Момиченцето се ражда, докато баща й е в будна кома. Съпругата на Найден разбира, че е бременна 8 дни след взрива в ресторанта. 

 

Заради Ана-Мария братът близнак на Найден – Николай, иска да вярва, че той ще се събуди от будната кома. 

 

От митниците отказаха коментар, но по неофициална информация спорната поправка най-вероятно ще отпадне заради обществената реакция.