Очаква се да паднат 15-20 литра на квадратен метър

 

В неделя за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик и Смолян е обявен жълт код за значителни валежи. Очаква се да паднат 15-20 литра на квадратен метър, на отделни места и до 30 литра на квадратен метър. 

Още по темата

 

През нощта и в неделя ще се задържи облачно и над по-голямата част от страната с валежи от дъжд, на места с гръмотевици.  Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, в Източна България от север-североизток.  Захлаждането ще продължи и  максималните температури ще са между  16° градуса в Западна България до 25° градуса в Източна България. 

 

На места на морето ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър, който ще понижи температурите. Максималните там ще са между 22° и 24°, но ще са близки до температурата на морската вода. В планините също ще е ветровито и облачно с валежи от дъжд. 

 

В понеделник валежите ще продължат, на повече места ще са в Централна и Източна България, в отделни райони ще са и значителни по количество. В Западна България все още на отделни места ще превалява, но по-слабо. Във вторник в по-голямата част от страната валежите ще спрат, но все още дъждовно ще остане в източните райони. 

 

Подробна прогноза за времето четете на sinoptik.bg.