Това разказаха учениците от СОУ „Максим Райкович" в съдебната зала

 

Още по темата

Великотърновският окръжен съд заседава по делото срещу 54-годишния стрелец от Лясковец Петко Петков.

 

Той е обвиняем за смъртта на командоса Емил Шарков и за опит да умъртви още петима други спецполицаи, както и за незаконно притежание на оръжие. 11 ученици от СОУ "Максим Райкович" в Лясковец, вместо в час, влязоха в съдебната зала във вторник, за да обясняват страхували ли са се от Петко Петков.

 

Те бяха призовани като свидетели по искане на защитата на Петков. Децата заявиха, че мъжът няколко пъти е хвърлял буркани и камъни по тях, защото вдигали шум.

 

Петков отрече да е имал контакт с децата и ги обвини в лъжа. Свидетелските показания на учениците ще продължат четири дни. Ако страните по делото не предявят нови искания за събиране на доказателства, може да се очаква в края на седмицата магистратите да произнесат присъда.

 

Петко Петков хвърляше по децата буркани, защото вдигали шум и го тормозели. Аз лични конфликти нямам с този господин. Той твърди, че децата са го замервали, чупили са му прозорците, но това не е вярно“, заяви пред съда Христо Панталеев, който до скоро е учили в СОУ „Максим Райкович”.