Става въпрос за Трайчо Василев, по пряков Пиже

 

ДПС оттегля доверието си от кандидата за общински съветник Трайчо Василев, по пряков Пиже, който участва в нападението над екипа на Нова в Самоков.

 

Това заяви за Нова председателят на Движението Лютви Местан.

 

Още по темата

Екип на Нова телевизия беше нападнат в ромската махала в Самоков.

 

Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха изпратени там, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, по пряков Пиже. Той беше човекът, заснет от „Разследване”, как организира частното енерго в ромската махала в Самоков.

 

Ръководството на ДПС е категорично, че оттегля подкрепата си за Трайчо Василев, който е кандидат за общински съветник. И го призоваха доброволно да се оттегли от листите. В противен случай, заяви Лютви Местан, няма да го припознаят като свой кандидат.

 

„Остро осъждаме това тежко криминално деяние. Посегателство срещу журналист е посегателство срещу свободата на словото”, заяви Лютви Местан. „Настояваме да се приложи цялата строгост на закона. Не искам гласа на нито един български гражданин, който би си позволил да посегне на журналист”.

 

„Ако се окаже, че той има отношение към инцидента, настояваме той незабавно да напусне листата. За съжаление изборният кодекс не ни позволява вече да оттегляме кандидати”.