Над 90 000 лева събра инициативата тази година

 

Над 90 000 лева събра инициативата "С тениска на бала" тази година. Това е каузата, в която абитуриенти заменят лъскавите и скъпи рокли и костюми с тениски. 

 

Вместо това, даряват парите на свои връстници, които са загубили родителите си и имат финансови затруднения. Със събраните 90 000 лева се поемат студентските такси на 45 момчета и момичета. Историята на едно от тях разказа екип на Новините на Нова.

 

Срещаме се с Веселина Кръстева на втория ден от студентския ѝ живот. Може и да не я забележите, ако не знаете историята ѝ, но за уроците на живота тя разказва със забележителна вяра.

 

Макар да е в началото, Лина вече знае, че след края на академичния си път иска да работи в компания, която създава компютърни игри. 

 

За учението ѝ е помогнал всеки, който вместо със скъпа рокля и костюм, е отишъл с тениска на бала, а парите, които са щели да бъдат похарчени, е дарил на едноименната кампания. 

 

Освен Лина, още 44-ма души получават същата помощ благодарение на повече от 1200 души от 24 български града, които са се включили в кампанията.

 

Пари може да се даряват през цялата година и ще отидат за следващите нуждаещи се абитуриенти.