При инцидента загина държавният глава Лех Качински

Полша продължи с още половин година разследването на самолетната катастрофа край Смоленск.

 

Още по темата

Главната военната прокуратура на Полша продължи с още половин година разследването на самолетната катастрофа край Смоленск. Поредният краен срок е 10 април 2016 г., съобщи ТАСС, като се позова на пресслужбата на ведомството.

 

През половин година прокуратурата отлага срока, в който трябва да приключи разследването, припомня агенцията, цитирана от БТА.

 

Следствието още не е получило допълнителните експертни заключения – това е причината за удължаването на разследването. Освен това прокуратурата очаква Русия да изпълни исканията за правна помощ - да върне отломките на Ту-154М и черните кутии, също и документите за нормативите, според които действа летището Северний в Смоленск.

 

Полският президентски самолет Ту-154М се разби край Смоленск на 10 април 2010 г. и загинаха всички на борда - държавният глава Лех Качински и още 95 полски политици, военни и общественици. Военната прокуратура на Полша е събрала вече в рамките на следствието 650 тома актове с общ достъп и 120 тома поверителни материали. Руското разследване на инцидента също продължава, добавя ТАСС.