Той е в съда по делото за хулиганство на Летище Варна миналата година

 

"Няма основания за искане на имунитета ми. Ако го поискат, ще искам имунитета на този, който го иска", каза Волен Сидеров по повод случилото се в петък вечерта, когато заради предизвикан от него скандал и конфликт с полицейски служители, стана ясно, че ще бъде направено искане до главния прокурор за свалянето на имунитета му.

 

Ако все пак го поискат, това ще бъде съчинено, аз тогава ще се занимавам с тези, които го направят. Аз ще поискам имунитета на този, който иска моя и ще водя съдебни дела”, закани

Още по темата

се лидерът на "Атака", като допълни, че в петък вечер не е извършил нищо нередно и че е вършил работата на полицията, която по думите му не разследва контрабандата и разпространението на наркотици. 

 

Сидеров поясни, че ще съди главния секретар на МВР. Според него именно полицията и в частност СДВР покровителствали контрабандата и трафика на дрога и щял да го докаже. Кога обаче, той не уточни. Словесната му атака се насочи и към медиите, отразили среднощния екшън в центъра на София.

 

„Не съм удрял собственичката на магазина. Собствениците могат да кажат всичко, защото те са засегнати, защото ударих десетката. Наркотрафикът в София се закриля от полицията. Аз знам, че във вашата телевизия има клиенти на продавачите на дрога, знам и кой ги снабдява”, обърна се към репортера на Нова Надя Ганчева Волен Сидеров. 

 

След като стана ясно, че главният прокурор вече е внесъл в Народното събрание искане за сваляне имунитетите на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов, от "Атака обявиха, че стартират процедура за сваляне на имунитета и отстраняване от длъжност  на Сотир Цацаров. Ще им се наложи обаче да съберат подписите на 1/4 от народните представители, за да поискат от президента да отстрани от длъжност Цацаров.

 

Този понеделник Сидеров се яви в съда заради делото за хулиганство на Летище Варна миналата година.

 

Партийният лидер си тръгна преди началото на делото заради липса на свободна зала. След влизането в съдебната зала, неговите адвокати обясниха, че той не желае да бъде защитаван от тях в негово отсъствие. И въпреки че ход на делото беше даден, и по закон то може да се гледа в отсъствието на Сидеров, адвокатите му напуснаха залата. Съдът в крайна сметка започна разпит на свидетелите както в отсъствието на Волен Сидерлов, така и в отсъствието на неговите адвокати.

 

Прокуратурата заподозря, че това е опит за протакане на процеса. Тя все пак ще поиска снемане на имунитета на Сидеров, за да може да започне разследване за хулиганска проява. 

 

 

Припомнете си случилото се в петък вечерта: