България се включва в глобалната инциатива "Поход за свободата"

 

България се включва в глобалната инциатива "Поход за свободата". Целта е да се насочи вниманието към проблема с трафика на хора. Хиляди хора в целия свят ще кажат "не!" на съвременното робство. 

 

По данни на организаторите 27 милиона души в цял свят са под робство, а едва между 1% и 2% от жертвите на трафика на хора са спасени. Средната възраст на жертвите на съвременното робство е 12 години.

 

Красимира е на 28 години и е една от многото жертви на трафик на хора. Разказва, че е осиновена, но едва 13-годишна баща й я качил в автобуса за Белгия. Още щом пристигнали, я продал за проститутка. Изповедта на Краси е вледеняваща. Тя няма представа колко време е изкарала по магистралите в Белгия, но споменът още стряска съня й. Дори не знае града, в който е проституирала. Но ясно помни мига, в който жена я заговорила на български.  


"Пита ме къде живея, дали имам семейство, дали има някъде да стоя. Казах, не нямам майка и баща и ме закараха в село Брестовица", спомня си Красимира. 

 

Мечтае да има работа и да може да отгледа дъщеря си, която сега е в приемно семейство. Макар болката и униженията да са останали назад във времето, Красимира казва, че още чувства погнуса от собственото си тяло.

 

Репортери: Олга Василева, Златина Зехирова

 

Видео: БГНЕС