Отсечката е опасна и никой не се наема да я узакони

 

Пет години след изграждането на пътя край Цанков камък все още няма Акт 16 и разрешение за експлоатация. Причината - най-скъпата отсечка в страната е опасна.


21-километровият участък глътна 240 млн. лева от държавния бюджет. С това си спечели името „златният път”. Пет години след изграждането си той все още не е част от републиканската пътна мрежа.

 

Почти целогодишно по този път могат да се видят паднали камъни и големи свлачища. Шофьорите и живеещите в селата наблизо разказват, че неведнъж са ставали инциденти.

 

Въпреки че не е официално пуснат в експлоатация, само за миналата зима са дадени над 1 млн. лева за почистване на свлачища. За окончателното довършване на пътя ще са нужни още милиони. Но не е ясно кога отсечката ще стане напълно законна.


Нито НЕК го ще, нито регионалното го ще, нито Пътната агенция го ще. Такава им е направата. Какво ще се прави там? Още пари ли ще се наливат? И аз не го ща. Не го ща, защото само харчим пари заради глупостта на Овчарови и кои бяха още по Цанков камък. Пътят е направен калпаво, отвесен е, има свлачища непрекъснато и който го вземе, трябва да налива милиони за да го подържа”, коментира премиерът Бойко Борисов.


Репортер: Анелия Веселинова