Лидерът на АБВ подкрепя промени, които да позволят свалянето на депутатския имунитет

"Малко му беше на Волен Сидеров това, което му се случи снощи". Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов, цитиран от Дарик.  

 

„Този човек на какво основание влиза посред нощите, безпокои студентите и преподавателите. Малко му беше това, което снощи му се случи. Казвам ви го като гражданин. Аз съм за това да отпадне имунитетът, разбира се, когато става дума за позиции на депутата, на политика, не би трябвало да отиваме до крайности, защото ще има и злоупотреба. Но когато става дума за такива престъпления, защото тези неща, които се случват пред очите ни, не могат да бъдат характеризирани по друг начин освен като престъпления към обществения ред, то тогава за какъв имунитет става дума", каза Първанов.

 

 

Tой уточни, че подкрепя идеята за промяна в Конституцията, която да даде право за сваляне на имунитета на народните представители в определени случаи, но смята, че такова решение не трябва да се взема под емоционалния натиск на случаи като снощния инцидент с лидера на Атака Волен Сидеров.

 

 

От партията коментираха предварителните резултати от местните избори и проведения референдум и разкритикуваха лошата организация и ситуацията в столичната зала Арена Армеец.

 

Георги Първанов припомни, че неведнъж е заявявал подкрепата си за отпадане както на депутатския, така и на президентския имунитет, но не би искал причината за такава стъпка да е скандалното поведение на Волен Сидеров.

 

Източник: Dariknews.bg