Първият епизод ще бъде излъчен тази неделя в предаването „Комбина”

 

„Българи от Америка” – поредица за оцеляването отвъд Океана, за реализацията в чужбина и успеха. 14 епизода, разказващи за успехите на българите в Съединените щати, ще излъчи Нова телевизия в рубриката „Миролюба Бенатова представя”. Първият епизод ще може да видите още тази неделя в предаването „Комбина”.

 

В някакъв смисъл това са бежанците от България. Успели са да реализират себе си и професионално и лично по-добре, отколкото смятат, че могат да го направят в България иил опитът им в България не е бил достатъчно добър, за да останат”, каза Миролюба Бенатова в студиото на „Здравей, България”.

 

За 20 дни Миролюба Бенатова и операторът Кирил Тасев преминават през 5 щата и заснемат емигрантски истории от Чикаго, Лос Анджелис, Принстън, Ню Йорк, Вашингтон и Балтимор. Сред главните герои в поредицата има такива, написали учебници, от които учи светът, както и много успешни хора от бизнеса.

 

Миролюба ще разкаже за откривателя на теорията за първото впечатление – професор Александър Тодоров, професор по психология в третия по влияние университет в САЩ - Принстън. Ще видим и свидетелския разказ за атентатите от 11 септември, както и уникални снимки от смъртоносната трагедия, правени от главния инспектор на мостове в Ню Йорк – инженер Божидар Янев. Миролюба Бенатова ще ни срещне и с Мишо Михайлов – бизнесмен, чиято транспортна компания е трета по развитие в Чикаго, както и със собственика на верига магазини само за български хранителни стоки – Калин Пенчев.

 

„Това е една моментна снимка къде сме ние. България отдавна се е изнесла, независимо дали това ни харесва, или не”, добави журналистът Миролюба Бенатова.

 

"Положителни истории се правят трудно, така че да не звучат фалшиво. Мисля, че мога да се справя и с това предизвикателство. Ще покажем лицата на статистиката за масовата емиграция в Америка и ще си поговорим за България – какво гони от нея и какво ни връща”, коментира още Бенатова.

 

Първата история, която зрителите ще видят, разказва за Мишо Михайлов - едно обикновено момче от Монтана, което за 10 години в САЩ успява да се нареди сред десетте най-успешни бизнесмени в Чикаго и влиза в топ 500 на най-проспериращите бизнеси в цяла Америка.

 

Не пропускайте Миролюба Бенатова и нейните „Българи от Америка” – всяка неделя, от 1 ноември в "Комбина" по Нова.

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.