Преди падането пилотът е поискал аварийно кацане

Няма оцелели от катастрофата на руския самолет над Синайския полуостров. Това обявиха от руското посолство в Кайро. 

 

"За съжаление, всички пътници от полет 9268 от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург са загинали. Изказваме съболезнования към семействата и близките им", написаха от руското представителство в социалната мрежа "Туитър". 

Още по темата

 

На борда на летателния апарат са се намирали 224 пътници, сред които 7 души екипаж и 17 деца. Повечето пътници са били руски граждани, които са се връщали от почивка. В списъците присъстват и имената на трима украински граждани.

 

Спасителните екипи вече са извадили първите тела на загинали изпод отломките.

 

Според данни на Си Ен Ен и „Россия 24”, пилотът на самолета е съобщил за технически проблем и е поискал разрешение за аварийно кацане на най-близкото летище, след което сигналът се е изгубил. Властите не са потвърдили тази информация. 


 
Преди да изчезне от радарите, самолетът е падал със скорост 1 800 метра в минута. При удара си в земята той се е разцепил на две. Вече са открити черните кутии. 

 

Руският президент Владимир Путин поднесе съболезнования на близките на загиналите при трагичния инцидент. Лидерът определи 1 ноември за ден на траур. Той постанови да бъде започнато разследване. 

 

Припомнете си подробности!