Избирателната активност към 10.00 часа е 10,8%

 

Избирателната активност в Хасково към 13 часа е 26%. Там балотажът е един от най-оспорваните. До втория тур на местните избори достигнаха кандидатите на ГЕРБ Добри Беливанов и досегашният кмет Георги Иванов.

 

Рано тази сутрин работата на секционните избирателни комисии започна организирано и по-бързо от миналата неделя, когато имаше проблеми. Това вероятно се дължи на по-лесния избор днес – само с една бюлетина на повечето места.

 

В 10 села в Община Хасково избират и местни кметове на втория тур. От сутринта не спират жалбите в ОИК. Една от тях е, че съпруга на кандидат за кмет е секретар на избирателна секция.
 

На въпросите отговориха от Общинската избирателна комисия. Законът казва, че роднини и съпрузи на кандидати не могат да са членове на избирателни комисии, но това нямало да повлияе на резултата от вота.
 

Балотажът се оказа безинтересен и за селата, които миналата седмица дадоха гласовете си за ДПС. В Големаци към 10.00 часа бюлетина бяха пуснали около 10 души, а вотът е за този, който ще им оправи улицата.

 

В Узунджово, прочуло с първия кандидат със свален имунитет за купен вот, бой за гласуване нямаше.

 

Репортер: Димитър Иванов