Изключително критична разлика в Пловдив

 

Резултатите в пет областни града от балотажите вчера. Изключително критична разлика в Пловдив. По данни на ЦИК на база 92.5% от протоколите новият кмет там е Иван Тотев. Той спечели битката срещу Славчо Атанасов. 

 

Кандидатът на ГЕРБ пребори опонента си с минимална разлика от около 2%. Резултатът на Тотев е 50.68%. За Атанасов гласа си са дали 49.32% от пловдивчани. Дали разликата ще бъде стопена - очакваме ЦИК да преброи останалите 8% от протоколите. 

 

Късно вчера от щаба на Славчо Атанасов заявиха, че е възможно да поискат ръчно броене на бюлетините.

 

Резултатът в Плевен. Победител в балотажа е Георг Спартански с резултат 53%. Втори със събрани 47% от гласовете остава кандидатът на ГЕРБ и досегашен градоначалник Димитър Стойков.   

 

На кметския пост в Хасково сяда Добри Беливанов от ГЕРБ. За него са гласували 73%. Дългогодишният хасковски градоначалник Георги Иванов загуби битката с резултат 27%. 

 

Още една победа за ГЕРБ във Видин. Кметският пост с подкрепата на 55% от видинчани печели Огнян Ценков. Втора остава Росица Кирова, издигнатата от коалиция "Единни за промяна" с 45% от вота. 

 

И в Шумен новият кмет е от ГЕРБ. На поста сяда Любомир Христов. Резултатът – 64%. Втори в надпреварата за кметския пост остана Иван Иванов от БСП. Той спечели 36% от гласовете.