В системата има твърде малко ченгета и твърде много чиновници, смята Росен Йорданов

 

След протестите заради орязаните социални придобивки на служителите на МВР, системата ще напуснат хората с достойнство и ще останат само „мишките”. Това заяви в ефира на „Здравей, България криминалният психолог Росен Йорданов.

Още по темата


Той беше категоричен, че в силовото ни ведомство няма лидери и то се управлява със „слагачество”. 


И 5 млрд. лева да се излеят в МВР, те пак ще потънат. В системата има твърде малко ченгета и твърде много чиновници”, категоричен беше Йорданов.


Според анализатора от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов спонтанните протести на униформените във вторник са били „преврат”.


Полицаите показаха, че на практика могат да вземат властта”, коментира Безлов.


Той изрази мнение, че плановете на Финансовото министерство за орязване на заплатите, които полицаите взимат при пенсиониране от 20 на 10, са съгласувани с премиера Бойко Борисов.


Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов подкрепи тази теза. Той обясни, че компенсациите за служителите на МВР трябва да се запазят, защото хората под пагон нямат право да извършват никаква дейност извън системата.


Според бившия директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров, докато полицаите протестират, националната ни сигурност е в опасност. 


Целия разговор на Ани Цолова и Виктор Николаев с четиримата им събеседници гледайте във видеото.