Протестиращите отново обвиниха управляващите в некомпетентност и корупция

 

Поредна вечер на протести в съседна Румъния. Около 30 000 души излязоха по улиците в няколко градове в страната, въпреки оставката на премиера.

 

Виктор Понта се оттегли от поста си заради трагедията в нощен клуб в Букурещ.

 

20 000 души, по данни на властите, се събраха в столицата. Протестиращите отново обвиниха управляващите в некомпетентност и корупция.

 

Буквално Букурещ не спа тази нощ. Протестиращите минаха и по булевард "Христо Ботев". Искаха нищо по-малко от оставката на целия парламент на Румъния. И тръгват да искат сметка от правителството си. Вярно,то вече е подало оставка.  Има ли смисъл? Според Йоанна, твърдо да!

 

"Главният проблем е корупцията, Това е над всичко. Трябва да я прекратим", казва Йоанна.

 

Михай не е толкова сигурен в бъдещето.

 

"Те унищожиха страната ни. Природните й богатства. Това е най-големият проблем. Всички излизат на улицата. Аз лично чух, че сега ще се намеси армията", разказав Михай.

 

Решението за оттеглянето на министър-председателя на Румъния Понта от поста му идва след като хиляди излязоха на протест в румънската столица с искане да бъде наказан кметът на столичен район, дал разрешение за работа на смъртоносния нощен клуб „Колектив“. При пожар в него в нощта срещу събота загинаха 32 души и близо 200 са ранени.