Причината - среднощната им акция в магазинчето на улица "Раковски"

 

Народното събрание реши да свали имунитетите на депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Причината - среднощната им акция в магазинчето на улица "Раковски". 

 

"Мога да кажа, че днес е много хубав ден за българската наркомафия, тъй като със свалянето на имунитета ни тя ни нанася тежък удар с тежката ръка на държавната машина", заяви Сидеров от парламентарната трибуна минути преди гласуването.

Още по темата

 

Битката на депутата с наркоманията по софийските улици влезе и в Народното събрание и без много разсъждения и почти единодушно, решението беше взето и депутатите позволиха възбуждане на наказателно производство срещу двамата депутати. „Нарушен e общественият ред, те са оказали съпротива, нанесли са телесна повреда”, обясни заместник-председателят на парламента Димитър Главчев.

 

Волен Сидеров отново разви сценарият, който той вижда - полицаите не са го пазили, а напротив - изкарали са го на улицата, за да бъде линчуван. И протестира, че имунитетът му бил нарушен още в нощта на изборите. Той твърди, че тогава не е бил отведен за разпит в Първо районно управление, а е бил арестуван. Същото очаква да го сполети в следващите дни. „Аз знам, че ще бъда задържан”, заяви той.

 

За Сидеров не се застъпи никой, освен своите. От БСП обаче използваха случая, да се накарат на управляващите, защото комисията не действала според правилата заради светкавичното й свикване и недостатъчното време да се запознаят с материалите на прокуратурата. Все пак опозицията гласува "за" и остави колегите си на вниманието на магистратите.

 

Второто искане на главния прокурор - за сблъсъците в НАТФИЗ след края на изборния ден трябваше да бъде обсъдено от депутатите през следващата седмица заради 14-дневния срок, в който Сидеров може сам да се откаже от имунитета си. В четвъртък обаче народните избраници решиха да намалят този срок на 5 дни. Така ако в петък тяхното решение бъде обнародвано в Държавен вестник, още  утре и второто искане за имунитета може да бъде подложено на гласуване.