Ще бъдат разпитвани и жителите на селото

 

 

Окръжнат прокуратура в Пазарджик възложи на Икономическа полиция-Пазарджик да извърши проверка по повод възникнало обществено напрежение срещу новоизбрания кмет в с. Семчиново, Пазарджишко.

 

Проверката е възложена, за да бъдат събрани данни за извършени престъпления от общ характер. Трябва да бъдат проверявани евентуални несъответствие между доходите и притежаваното имущество, както и предположения за купуване на гласове и дали притежаваната от кмета диплома е истинска.

 

Ще бъдат разпитани жители на с. Семчиново.

 

Точно в 8 часа, когато новоизбраният кмет Пламен Темелков трябваше да влезе официално в кабинета си, над 100 души окупираха сградата, за да не го допуснат вътре. Твърдят, че кметът си е купил изборите.

 

Срещу групата на недоволните веднага се изправи друга – от махалата, в защита на кмета. На няколко пъти напрежението между двата лагера ескалира. Стигна се до словесна престрелка и заплахи. Полицията усмири защитниците на кмета и те си тръгнаха. Но точно в един на обяд напрежението ескалира с нова сила. Кметът се появи с мощна агитка привърженици.

 

Под охраната на плътен полицейски кордон Пламен Темелков влезе в кметството. Призна, че не познава законите за местното самоуправление, но заяви, че има средно образоване.

 

Кметът на Община Септември, който въведе в длъжност  Пламен Темелков заяви, че етническото напрежение в Семчиново се подклажа от хора, които са загубили изборите. И успокои страстите.

 

Прокуратурата започна проверка на бизнеса и имотното състояние на новия кмет, а недоволните подадоха иск за касиране на изборите.

 

Репортер: Благой Бекриев