Срещу него и Чуколов вече може да започне наказателно производство

 

Волен Сидеров - окончателно без имунитет. Срещу него и заместника му Десислав Чуколов вече може да започне наказателно производство за среднощната им акция срещу магазинчето за цигари на столичната улица "Раковски". 

 

Точката по първото искане на главния прокурор за отнемане на имунитета на двамата депутати беше отметната с над 140 гласа "за". Против бяха само депутатите на "Атака". От своя страна, представители на ДПС и БСП изобщо не гласуваха. 

Още по темата

 

"Осъденият на смърт без право на последна дума" - с тази нагласа депутатите на "Атака" влязоха под строй. Сидеров все пак получи последна дума и заяви: "Днес е хубав ден за българската наркомафия". 

 

Битката на депутата с наркоманията по софийските улици влезе и в Народното събрание. Без много разсъждения и почти единодушно решението беше взето.

 

Волен Сидеров отново разви сценария, който той вижда - полицаите не са го пазили, а напротив - изкарали са го на улицата, за да бъде линчуван. И протестира - че имунитетът му бил нарушен още в нощта на изборите. Тогава не нил отведен за разпит в Първо районно, а бил арестуван. Същото очаква да го сполети в следващите дни.

 

За Сидеров не се застъпи никой, освен неговите. От БСП обаче използваха случая, да се накарат на управляващите. Комисията не действала според правилата. Заради светкавичното й свикване и недостатното време да се запознаят с материалите на прокуратурата.

 

Емоционално или не, опозицията гласува "за" и остави колегите си на вниманието на магистратите.