Болно по рождение или изнасилено от баща си е малкото дете?

 

Помните ли т.нар. „Случай Сашко”? дори на фона на размиващи спомени от аналогични случаи с насилие над деца, за които се съобщава непрекъснато, историята на Сашко и днес ужасява със своята бруталност.


Именно собственият му баща – 39-годишният Костадин Тасев беше арестуван за извършването на най-гнусните гаври с 2-годишния си син. Той бе осъден на 12 години затвор, а преди прочитането на присъдата той се закле, че е невинен.


„Детето е от 20-ия ден така. Не кърви от никъде другаде. Това е един и същи проблем”, каза в съдебната зала Тасев. Той признава, че го е водил по болници за изследвания, защото бебето започнало да кърви малко след раждането си.


Тогава той не успя да премине през детектора на лъжата, а негов съкилийник разказваше как той твърдял, че гаврата с детето била с дамски душ. Малко преди да го осъдят, Тасев успя да избяга и няколко години да се крие в Гърция.


Преди няколко месеца, по подаден сигнал, властите го намериха и доведоха в затвора в Бобов дол.


Как живее зад решетките и как изобщо се живее с подобна присъда за блудство със собственото си дете? Тасев на „Ничия земя” твърди, че искат да го изнасилват и убият.

 

Повече по темата гледайте във видеото.