Седем области в страната са наполовина готови за зимния сезон

 

Ще ни изненада ли снегът по пътищата и тази година? Държавата се опита да отговори на този въпрос още днес. Обещаха чисти пътища.

 

И тази година, както всяка друга, инситутциите поне засега не се притесняват, че снегът може да ни изненада. 3200 са машините, които ще се грижат за пътищата през зимата. От тях 500 все

Още по темата

още не са налице поради една или друга причина. Уверението обаче е, че ден преди да започне да вали сняг всички машини ще са в бойна готовност.

 

Държавата твърди, че добре помни недоволството на гражданите от минали години. Надява се, че то ще остане в историята. Обещават и техниката преди първия сняг да бъде напълно готова.  

Не всички обаче са в толкова добра готовност. 

 

"Установи се, че не на цялата техника имаме работещи акумулатори и не всички гребла са в състояние, в което могат да бъдат използвани", коментира министър Лиляна Павлова. 

 

До няколко дни фирмите ще трябва да отстранят техническите проблеми. Друга част от техниката пък все още се ползва на строителни обекти заради хубавото време.
 

В момента седем от областите в страната са наполовина готови за зимния сезон. Все още се очакват доставки на сол. 

 

Натрупаният сняг на пътя по време на валеж по основните трасета в страната не трябва да е повече от 3 сантиметра. След като спре, до два часа трябва да е почистен. 

 

Подобна е ситуацията и за пътищата второ ниво. На тях по време на снеговалеж е допустимо натурпаният сняг да е до 5 сантиметра. А пътят трябва да е почистен до 3 часа, след като снегът спре.