Тя беше жестоко пребита при нахлуване в дома й, а няколко дни по-късно почина

 

Почина 94-годишната Емилия Бузова от Видин, а вчера бе погребението й. Тя беше жестоко пребита при нахлуване в дома й на 15-и октомври. Жената беше бита, душена, след което била затворена в банята. Задържаният за престъплението мъж беше освободен ден след нападението. Той е рецидивист, наскоро излязъл от затвора заради друга кражба. Първоначално полицаите завели преписка за откраднато одеало, въпреки че било видимо, че жената е била жестоко пребита и била изнесена на носилка.

 

Още по темата

Скандалният случай стана известен, след като внучката на пребитата жена – журналистката Милена Нейова. След огласяването на случая Окръжната прокуратура във Видин обави, че са допуснати редица нарушения по делото от разследващите полицаи и разпореди снемане на отпечатъци от къщата на жертвата. Извършителят беше задържан за постоянно в ареста.


В предаването „Здравей, България” в сряда вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира случая и защити действията на полицаите и обясни, че те са направили всичко необходимо при разследването.


„Не съм гледала участието на министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Нова телевизия, но това, което прочетох като цитат от нея ме смая. Това е проява на висша неадекватност. Да седнеш в студиото и да твърдиш, че си запознат със случая, да кажеш, че полицаите са си свършили работата, при положение че всички знаем какво се случи и че ако не се бяхме намесили ние, журналистите, този убиец щеше да е на свобода. Не съм очаквала такова неадекватно поведение от министър Бъчварова”, възмути се Милена Нейова.


„Тя е казала, че не можа да осигури безопасността на всички граждани. Ами да си плащаме данъците на лотариен принцип. Какво означава на всички – на всеки втори, на всеки трети?”, попита Нейова в ефира на Нова телевизия.


До часове се очаква да излезе съдебно-медицинската експертиза на Емилия Бузова, за да може да се прецени дали да бъдат повдигнати по-сериозни обвинения на Петър Петров, който е зад решетките. А за другите двама – мъж и жена, които също били в апартамента, докато жената била бита, разследването продължава.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Биляна Борисова