Двамата излязоха от ареста срещу парична гаранция от 6000 лева

 

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов отново са на свобода. На среднощно заседание Софийският градски съд ги пусна срещу парична гаранция от 6000 лева.

 

Заради среднощните драми в НАТФИЗ на двамата бяха повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Желанието на прокуратурата беше двама да останат в ареста за 72 часа, а след това- и за постоянно. Адвокатите им пък се оплакаха, че задържането на двамата депутати нарушава конституционните им права и не е законно. 

Още по темата

 

В крайна сметка съдът ги пусна под гаранция с аргумента, че няма нито да се  укрият, нито да извършат ново престъпление. Магистратите все пак отчетоха, че демонстративно и Сидеров, и Чуколов са използвали служебните си карти и са проявявали бруталност на обществени места.

 

Интересно е, че в съдебна зала Сидеров и Чуколов отказаха да съобщят домашните си адреси и казаха адреса на централата на партия „Атака”. Причината –имало заплаха за близките им.  „Според мен, има вероятност и да се укрият. Посочват се адреси на обществени места”, коментира прокурор Димитър Петров.

 

В сряда лидерът на „Атака” Волен Сидеров не се появи в парламента, за да коментира задържането и освобождаването си. От прокуратурата имат още два дни да преценят дали да обжалват решението на съда да пусне Сидеров и Чуколов срещу гаранция.