През следващите дни ни очаква динамично време

 

Синоптиците предвиждат дъжд и застудяване. Очакват ли се обилни валежи и ще има ли още опасно силни ветрове?


През следващите дни ни очаква динамично време. С прекъсвания ще превалява дъжд като по-сериозни количества се очакват в петък и събота. В четвъртък, петък и в неделя ще бъде и ветровито, но вятърът няма да е толкова опасен както вчера.


Ще посрещнем утрешния ден с температури между 5° и 10°. В Северна България  максималните стойности ще са между 7° и 12°, а в южна от 12° - 16°. И през следващото денонощие облачността ще е значителна и на много места ще превалява дъжд. Повече и по-чести ще са валежите в Северна и Западна България. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен с посока от североизток.


В планините ще е облачно, а билата често ще са в мъгла. Ще превалява дъжд, а в по-високите места и сняг. Вятърът ще е умерен, по билата и силен. Не само у нас, но и в останалите балкански страни ще е облачно с валежи от дъжд. В северозападните райони ще е по-студено и ще вали сняг.


В нашата страна до края на седмицата ще е облачно. В сряда и четвърътк, с прекъсвания ще превалява дъжд, но ще е предимно слаб. В сряда минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 7° и 12°, а максималните - между 9° и 14°, в Югоизточна България, където ще е и по-ветровито с посока на вятъра от югозапад ще е и по-топло с температури до 16°-18°.


В четвъртък вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад и ще се усили.  С него ще започне понижение на температурите. В петък валежите ще се усилят, а застудяването ще продължи. В събота все още ще вали, но с тенденция към отслабване и спиране. В неделя ще е ветровито, с по-ниски температури, но вече ще е почти без валежи.